tracking

Kako otpustiti zahrđale vijke i matice

Svi smo naišli na maticu koja je s vremenom zahrđala i postala jedno s pratećim vijakom. Uvijek je teško otpustiti zahrđale matice i vijke, ali postoje neke stvari koje vam mogu pomoći u slučaju da se suočite sa takvom situacijom. Slijedi popis stvari koje bi vam trebale pomoći u otpuštanju zahrđalih matica i vijaka, a zatim u njihovu uklanjanju: 

1. Analizirajte Vijak 

Kada je riječ o hrđavim maticama i vijcima, prvo morate odlučiti želite li da se vijak ili matica slome. Jednom kada se rastegnu izvan svojih elastičnih granica, slomit će se. Sljedeće što trebate utvrditi jest imaju li matica i vijak spoj za zaključavanje. Mnogi tvornički vijci dolaze s navojem koji se može smekšati nakon zagrijavanja. 

Također se zapitajte vrijedi li spasiti maticu ili vijak. Učvršćivač neće osigurati potrebnu silu stezanja ako je izgubila čvrstoću zbog hrđe. Nema smisla spašavati ako vam kasnije neće biti od koristi. Bolje je slomiti takve hrđave komade i zamijeniti ih jednom zauvijek. 

2. Uklonite Što Je Više Moguće Hrđe Korištenjem Vrhunskih Proizvoda 

Ako ste pokušali korištenjem snage vaših mišića, ali nije bilo rezultata, ne brinite se. Postoje još neki načini za otpuštanje zahrđalih matica i vijaka. 

Ako shvatite da maticu ili vijak vrijedi spasiti i mislite da se može spasiti, uklonite što više hrđe s nje. To se može učiniti pomoću žičane četke. Korištenjem četke će se ukloniti puno prljavštine i prašine. Najbolje je koristiti proizvod koji vam pomaže da olabavite zahrđale dijelove. WD-40 Multi-Use-Product jedan je od najboljih proizvoda koji će vam pomoći da otpustite zahrđale matice i vijke. 

Ako postoje teško dostupna područja koja su zahrđala, ovo je najbolji proizvod za uklanjanje hrđe s takvih dijelova. Dolazi s fleksibilnom slamkom od 20cm. Slamka se izrađuje od fleksibilnog materijala vrhunske kvalitete, koji se savija koliko želite bez gubitka oblika. Također raspršuje na dva načina, olakšavajući dosezanje teških područja. Formula istiskuje vlagu i također se brzo suši osiguravajući da ne dođe do kratkih spojeva zbog vlage. 

Ovaj proizvod čuva metale od korozije i hrđe. Prodire u dio, istiskuje vlagu, a zatim podmazuje, čuvajući ga od hrđe. To je gusto mazivo koja ostaje tamo gdje ga raspršite. Ne samo što će vam ovo pomoći u otpuštanju zahrđalih dijelova, već će pružiti i 12 puta dugotrajno podmazivanje što pomaže u sprječavanju hrđe do godinu dana. 

 

3. Ostavite Zahrđale Dijelove da se Natope 

Nakon što ste odabrali pravi proizvod za podmazivanje zahrđalih područja, sljedeći je korak ostaviti ga na zahvaćenim mjestima neko vrijeme. To će ovim proizvodima dati vremena da naprave svoju čaroliju i moći ćete lako otpustiti zahrđale matice i vijke. Opet je strpljenje ovdje ključno. Možda ih nećete moći odmah otpustiti, ali je mnogo bolje nego potpuno izgubiti matice ili vijke. 

 

4. Povećajte Učinkovitost 

Nakon što ih dovoljno natopite mazivom, trebat će vam dugi ključ ili kliješta za bolju učinkovitost. Pazite da ne slomite zahrđale matice primjenjujući previše sile. Također trebate nositi podstavljene mehaničke rukavice kako biste zaštitili ruke.  

Proces bi u ovoj fazi trebao biti završen ako ste pažljivo pratili gornje korake. Najvažniji dio otpuštanja zahrđalih matica i vijaka je upotreba odgovarajućih maziva. Bez ovih maziva bilo bi vrlo teško spasiti matice i vijke, a kamoli ih otpustiti. Ako koristite odgovarajuće mazivo, otpustit ćete sve vrste zahrđalih matica i vijaka i moći ćete ih ponovo koristiti jer se tijekom postupka neće oštetiti. 

Ultimativno Rješenje za Zahrđale Dijelove 

Ako tražite najbolja maziva za rješavanje problema otpuštanja matica i vijaka, vaš bi glavni izbor trebao biti WD-40. Naziv tvrtke govori sve. Postoji već više od 60 godina i pruža učinkovita maziva za jednostavno korištenje. Proizvodi su idealni za upotrebu od svih industrijskih stručnjaka do ljudi koji vjeruju u “uradi sam”. Maziva napravljena posebno za otklanjanje hrđavih dijelova štite metal od korozije i hrđe prodiranjem u zahvaćeni dio i istiskivanjem vlage nakupljene na njemu. Idealni su za podmazivanje bilo kojeg zahrđalog dijela. Najbolja stvar kod WD-40® Smart Straw i WD-40® Multi-Use Producta je što pomažu u otpuštanju hrđavih dijelova, a također pružaju i cjelogodišnju zaštitu dijelova od hrđe. Korištenjem ovih maziva zaštitit ćete vaše strojeve i više nećete morati brinuti o hrđi i koroziji.  

Odricanje od odgovornosti

Pokazane i opisane upotrebe WD-40 proizvoda tvrtki WD-40 poslali su sami korisnici. Te upotrebe nisu testirane od strane tvrtke WD-40 i ne predstavljaju preporuku za korištenje od strane tvrtke WD-40. Svaki put pri korištenju WD-40 proizvoda treba koristiti zdrav razum. Uvijek slijedite upute i vodite računa o svim upozorenjima otisnutim na pakiranju.

Kontakt

Rox d.o.o. Slavonska avenija 100 10000 Zagreb

© 2020 WD-40 Company