tracking

Kako očistiti škare za živicu?

Trimer za živicu najbolji je vrtlarov prijatelj te i sami znate koliko je važno očistiti škare za živicu. Čak i ako ste nadobudni vrtlar, već znate koliko je za vas važan trimer za živicu. A ako ste kojim slučajem perfekcionist, tada je trimer za živicu u osnovi vaš život.

Kad idete oblikovati svoje biljke i ošišati neravne živice koje golicaju vaše opsesivno-kompulzivne sklonosti, vaš je prijatelj s vama na svakom koraku. Najmanje što možete učiniti za svog vrtnog partnera je pokazati mu malo ljubavi i brige. A za to ga morate dobro održavati i čistiti.

Očistiti škare za živicu nije tako teško. Zapravo je prilično jednostavno ako nas pitate. Ali prije nego što uđemo u detalje čime očistiti škare za živicu prvo ćemo objasniti kako brzo podmazati škare.

Podmažite škare za živicu za nesmetano funkcioniranje

Nužno je osigurati nesmetano funkcioniranje škare za živicu tako da podmažete oštrice prije i nakon upotrebe alata. Evo nekoliko stvari koje morate imati na umu :

 • Zubi na vašem trimeru za živicu mogu se zaglaviti ako ih redovito ne podmazujete.
 • Sok i lišće s vaše plantaže mogu se zaglaviti između oštrica i uzrokovati kvar trimera.
 • Trimer za živicu morate podmazivati bilo kakvim strojnim uljem prije i nakon svake uporabe.

Sredstva koja imate kod kuće

Sada razgovarajmo kako očistiti škare za živicu. Da biste posao dobro odradili, trebaju vam voda ili alkohol (ako želite anti-septik) i krpa. Voda je najsigurnija opcija jer odradi posao, a pritom vam ne smrde ruke. Ali ako želite nešto drugo osim vode, možete koristiti alkohol ili petrolejsko ulje.

 • Uzmite krpu i namočite je u tekućinu koju ste odlučili koristiti.
 • Držite trimer prema dolje tako da tekućina koju koristite ne curi i ne završi u motoru.
 • Sada namočenom krpom prođite s jedne strane oštrice.
 • Pazite da ne propustite nijedno područje i pokupite svaki djelić smeća. Očišćenu stranu ostavite da se suši sekundu pa je preokrenite.
 • Isti postupak ponovite s druge strane.
 • Kad su obje strane gotove.
 • Krpom istrljajte cijelu ploču oštrica.
 • Neka se trimer osuši i bit će dobar kao nov.

Napravite sve vrste tekstura i uzoraka svojim čistim trimerom za živicu i dopustite umjetniku u vama da napreduje.

I sad znate da smo bili u pravu. Čišćenje škare za živu ogradu nije preteško, jedini ključni faktor je redovitost i vaš trimer će uvijek biti spreman.

Odricanje od odgovornosti

Pokazane i opisane upotrebe WD-40 proizvoda tvrtki WD-40 poslali su sami korisnici. Te upotrebe nisu testirane od strane tvrtke WD-40 i ne predstavljaju preporuku za korištenje od strane tvrtke WD-40. Svaki put pri korištenju WD-40 proizvoda treba koristiti zdrav razum. Uvijek slijedite upute i vodite računa o svim upozorenjima otisnutim na pakiranju.

Kontakt

Rox d.o.o. Slavonska avenija 100 10000 Zagreb

© 2020 WD-40 Company