tracking

Kako očistiti ručni i električni alat s WD-40® Specialist® Odmašćivačem

Bilo da se radi o ručnim ili električnim alatima, treba ih redovito čistiti kako biste ih zaštitili od prašine. Pravilnim čišćenjem i održavanjem produžujete život alata i osiguravate ih od hrđe. Dok je čišćenje ručnog alata prilično jednostavno, električni alati zahtijevaju osjetljiviji dodir. Ne mogu se očistiti vodom i sapunom jer to može izazvati električnu iskru kad uređaj bude uključen.

Svi volimo imati spremnu kutiju s alatima u našoj garaži kada želimo obaviti male popravke. Element koji nedostaje u kutiji s alatima je WD-40 specialist odmašćivač. On je odmašivač koji može očistiti vaše alate.

Pogreška koju većina ljudi čini jest bacanje uputa za upotrebu, a zatim pokušaj čišćenja alata mazivima za koja nisu sigurni da će ukloniti masnoću i hrđu. Ponekad nisu ni svjesni činjenice da ova maziva mogu čak i oštetiti alate.

Čišćenje Ručnih Alata

Nakupljanje masti i hrđe na ručnim alatima su prilično česte. Obično ih ostavljamo da leže na kuhinjskoj ploči, nekoliko ih se zadržava u automobilu, a ostale trunu u garaži. Važno je redovito čistiti ove alate jer s vremenom oštri krajevi postaju tupi i nastaju male pukotine. Mogući su i lomovi od jakih udaraca.

Korištenje WD-40 Specialist Odmašćivača

Dakle, da biste očistili hrđu s alata, prvo ih morate odmastiti. Pomoću WD-40 specialist odmašćivača nanesite sloj na alat i pričekajte pet minuta da mazivo popusti mast. Obrišite mast krpom i još jednom nanesite sredstvo za odmašćivanje. Zatim koristite čeličnu vunu kako biste očistili sve tvrdokorne mrlje i alat isprali vodom. Ovaj odmašćivač je vrlo lagan i ne ostavlja nikakve ostatke iza sebe. Ispiranje u vodi uklonit će ostatak odmašćivača i učiniti ga spremnim za uklanjanje hrđe.

DIY Rješenje za Čišćenje Hrđe

Budući da su ručni alati kao što su odvijači, čekići, ključevi itd. mali, mogu se lako očistiti. Slijede sredstva koja su vam potrebna za čišćenje alata:

Ocat

Četkica za zube

Staklena vuna

Kanta

Papirnati ručnici

Voda

Soda Bikarbona

Sušilo za kosu

 

Upute

Trebat će vam kanta puna octa ako planirate zajedno očistiti sav alat. Ako je nakupina hrđe velika, alate ostavite u kanti preko noći. Do jutra ćete vidjeti da će se većina hrđe otopiti u octu .

Izvadite alat i očistite ga čeličnom vunom (četkicom za zube očistite male, teško dostupne površine)

U kanti držite omjer vode i sode bikarbone 2: 1 i natopite alat pet minuta (time ćete ukloniti bilo kakvu promjenu boje)

Sav alat isperite vodom i osušite papirnatim ručnicima

Osušite alate kako biste spriječili i najmanju oksidaciju

Da alat ne bi dodatno hrđao, lagano ga premažite kokosovim uljem i spremite u kutiju

Čišćenje Električnih Alata

Čišćenje električnih alata je malo teže jer ih ne možete potopiti u ocat. Prvo ih trebate rastaviti pomoću priručnika s uputama i tek nakon toga; za uklanjanje prljavštine i prašine možete koristiti WD-40 specialist odmašćivač.

WD-40 specialist odmašćivač može se koristiti za čišćenje električnih alata kao što su lančane pile, bušilice, ubodne pile, itd. Slijede stvari koje su vam potrebne za čišćenje električnog alata:

Kvalitetne rukavice

Limenka s komprimiranim zrakom

Kanta

Vruća voda

Ručnici

Krpe za čišćenje

Ocat

WD-40 specialist odmašćivač

Staklena vuna

Četkica za zube

Komercijalno sredstvo za čišćenje alata

Upute

Koristite limenku komprimiranog zraka za uklanjanje prljavštine i sitnih komada strugotine iz pukotina

Prije nego što počnete odmašćivati, obucite zaštitne rukavice kako biste zaštitili ruke od oštrih rubova alata

Rastavite alat i očistite svaki dio s WD-40 specialist odmašćivačem tako da ga oribate čeličnom vunom i četkicom za zube. Ponovite process.

Sada potopite metalne dijelove koji nisu povezani nijednom žicom u octu i ponovite korake koji su korišteni za čišćenje ručnog alata

Da biste uklonili preostalu masnoću i hrđu, potopite metalne dijelove u kantu napunjenu jednom litrom tople vode i preporučenom količinom sredstva za čišćenje alata.

Navlažite malo područje krpe u ovoj otopini i koristite ga za čišćenje ožičenja (pazite da krpa bude vlažna, a ne mokra).

Obrišite cijelu površinu alata i držite se dalje od kućišta motora

Ručnikom osušite sve dijelove i provjerite da nema preostale vlage

Očistite tipke ili prekidače pomoću četkice za zube

Nakon što se sve odmasti i očisti, ponovo provjerite i pomoću otopine i čelične vune očistite preostalu hrđu.

Ostavite da se dijelovi osuše prije nego što ih ponovno sastavite. Prije nego što ih uključite u utičnicu, provjerite da na žicama nema nikakvih rezova koji bi mogli upiti vodu ili komercijalno sredstvo za čišćenje

WD-40 specialist odmašćivač s ovim koracima čišćenja osigurava da nakon što ste očistili i obrisali prljavštinu i masnoću, imate čistu površinu za korištenje drugih tehnika za uklanjanje hrđe. WD-40 nudi i razna druga specijalna sredstva za čišćenje različitih namjena. Ovisno o vrsti predmeta koji pokušavate očistiti, na raspolaganju su vam vrtni alati, motor automobila, podovi, motocikl ili bicikl, sva maziva za dobar i kvalitetan posao su vam na raspolaganju. Uvijek pročitajte upute proizvođača prije čišćenja alata.

Odricanje od odgovornosti

Pokazane i opisane upotrebe WD-40 proizvoda tvrtki WD-40 poslali su sami korisnici. Te upotrebe nisu testirane od strane tvrtke WD-40 i ne predstavljaju preporuku za korištenje od strane tvrtke WD-40. Svaki put pri korištenju WD-40 proizvoda treba koristiti zdrav razum. Uvijek slijedite upute i vodite računa o svim upozorenjima otisnutim na pakiranju.

Kontakt

Rox d.o.o. Slavonska avenija 100 10000 Zagreb

© 2020 WD-40 Company