tracking

Kako očistiti prljave kablove za napajanje?

Od električnih alata, do televizije, najčešće zanemarujemo kablove za napajanje većine električnih predmeta. Zato što se kablovi uvijek nalaze u kutovima soba gdje započinju prikupljanje krhotina.

Ako ste ovdje zato što vaši kablovi za napajanje izgledaju prilično ružno ili su izgubili sposobnost slanja ili prijema napajanja, onda ste na pravom mjestu.  Naučit ćemo vas kako očistiti prljave kablove u samo šest koraka.

Korak 1: Generalno čišćenje

Prvo što trebate učiniti je obrisati prljave kablove za napajanje uz pomoć suhe krpe kako biste uklonili svu dlaku kućnog ljubimca i prašinu, kao i sve nečistoće. Ako vidite puknute, ljuštenje ili oštećenja kablova, trebali biste ih potpuno zamijeniti .

Korak 2: Ne koristite otapala i alkoholne čistače

Napravite otopinu deterdženta za suđe i tople vode. Nakvasite spužvu i počnite brisati kablove. To možete napraviti tako što ćete preklopiti spužvu oko kabla duž cijele njegove dužine.

Korak 3: Koristite žlice ili špahtlu

Kada ste očistili kablove za napajanje, koristite špahtlu ili žlicu kako bi uklonili suhe ostatke od ličenja. Ako se ne uklone odmah, koristite ručnik kako biste uklonili mrlje s vrućim octom ili citrusnim čistačem. Također, možete koristiti sušilo za kosu kako biste omekšali ili zagrijali sve te mrlje od ličenja.

Korak 4: Pasta napravljena od vode i sode bikarbone

Ako su vaši kablovi za napajanje požutili, isprobajte mješavinu sode bikarbone i vode te koristite četkicu za zube. Kada se pasta počne sušiti ili se skori, trebali bi kristiti  vlažne spužve kako biste ih uklonili i vratili im bjelinu.

Korak 5: Pomoću komprimiranog zraka

Ako mislite da su utori unutar ženskih strana produžnih kabela ili utora začepljeni, tada bi vaše prvo oružje po izboru trebale biti drvene čačkalice. Ako vam se čini da to ne radi, sigurni smo da će komprimirani zrak djelovati poput magije. ispuhnite komprimirani zrak u otvore kako biste očistili prljave kablove za napajanje.

Korak 6: Koristite WD-40 za preventivno održavanje

Nakon što su  kablovi za napajanje očišćeni, koristite navlaženu spužvu kako biste uklonili ostatke sode bikarbone. Nakon toga, konačno možete nanijeti WD-40 na čistu krpu i obrisati kablove za napajanje kako biste obrisali nečistoće i vlagu, a istovremeno ih zaštitili od hrđe ili korozije.

 

Dok bi vam za ovih 6 koraka trebalo otprilike sat vremena, koliko kabela za napajanje u vašoj kući po vašoj procjeni treba čišćenje? Upravo je to razlog zašto je preventivno održavanje bolje od održavanja nakon katastrofe!

 

Odricanje od odgovornosti

Pokazane i opisane upotrebe WD-40 proizvoda tvrtki WD-40 poslali su sami korisnici. Te upotrebe nisu testirane od strane tvrtke WD-40 i ne predstavljaju preporuku za korištenje od strane tvrtke WD-40. Svaki put pri korištenju WD-40 proizvoda treba koristiti zdrav razum. Uvijek slijedite upute i vodite računa o svim upozorenjima otisnutim na pakiranju.

Kontakt

Rox d.o.o. Slavonska avenija 100 10000 Zagreb

© 2020 WD-40 Company