tracking

Kako očistiti lanac bicikla: Sve što trebate znati

Lanac bicikla vitalna je komponenta vašeg bicikla koja pomaže u prijenosu energije pedaliranja prema kotačima. Dakle, ako nemate čist lanac, to će naštetiti učinkovitosti prijenosa energije. Kao rezultat, vaš će bicikl biti “tvrđi” i vozit će manje glatko.

Ako želite imati ugodnije iskustvo sa svojim biciklom, trebali biste osigurati čist lanac bicikla. Da biste to postigli, morate imati sve u redu sa sobom.

Pa, krenimo.

  1. Uvid

Ovdje ćete morati bicikl postaviti naopako tako da se osloni na upravljač i sjedalo. Kad je lanac ispred vas, trebali biste procijeniti njegovo stanje. Ako vidite da je lanac prljav i s puno smeća, onda biste trebali razmisliti o čišćenju lanca.

Ne samo da vam ovaj dio postupka pomaže u pristupu prljavštini, već vam može pomoći i da vidite koliko se lanac s vremenom može oštetiti. Najbolje je redovito pregledavate svoj bicikl. To će vam pomoći da vidite ima li lanac oštećene karike ili se rastezao.

  1. Prikupljanje pomagala

Neki od njih su kućanski predmeti, ali možda će vam trebati. Morali biste ih dobiti iz lokalne prodavaonice ili trgovine biciklima. Predmeti koji će vam definitivno trebati su:

  • Čista krpa
  • Kvalitetno mazivo za lanac bicikla
  • Kvalitetni odmašćivač (WD-40 Bike Odmašćivač)
  • Žičana vješalica za odjeću
  • Par rukavica (nije obavezno)
  • Dvije prazne boce
  1. Namočite lanac bicikla

Da biste imali čist lanac bicikla, morat ćete ga namočiti u WD-40 Bike Odmašćivač, a zatim svu preostalu nečistoću isprati vrućom vodom. Stoga, napunite jednu bocu WD-40 Bike Odmašćivačem. Lanac treba biti u potpunosti uronjen u njega. Drugu bocu treba napuniti vrućom vodom i ovdje bi trebala biti u mogućnosti.

Odricanje od odgovornosti

Pokazane i opisane upotrebe WD-40 proizvoda tvrtki WD-40 poslali su sami korisnici. Te upotrebe nisu testirane od strane tvrtke WD-40 i ne predstavljaju preporuku za korištenje od strane tvrtke WD-40. Svaki put pri korištenju WD-40 proizvoda treba koristiti zdrav razum. Uvijek slijedite upute i vodite računa o svim upozorenjima otisnutim na pakiranju.

Kontakt

Rox d.o.o. Slavonska avenija 100 10000 Zagreb

© 2021 WD-40 Company