tracking

Jednostavni savjeti i trikovi za uklanjanje žvakaće gume s tepiha

Tepisi i žvakaće gume imaju odnos temeljen na ljubavi i mržnjiPogotovo ako imate djecu kod kućenaći ćete se na koljenimapokušavajući s vremena na vrijeme izvaditi žvakaću gumu iz tepiha u dnevnoj sobiNema ništa iritantnije od pronalaska žvakaće zalijepljene na svježe očišćen tepih jer znate koliko će vam je biti teško ukloniti i koliko će vam vremena trebatiUnatoč svemu, s ovom ćete se situacijom suočiti prilično često. Ali, nemojte paničaritiŠto ako vam kažemo da uklanjanje žvakaće gume s vašeg tepiha više neće biti problem? Sigurni smo će vam ovo vratiti osmijeh na lice jer znamo da je borba teška. Evo nekoliko jednostavnih metoda koje možete koristiti za uklanjanje žvakaće gume s tepiha. 

Metoda br. 1 – Koristite led

Kao što se preporučuje za sve vrste mrlja, uklanjanje žvakaće gume je bolje i lakše sa tepiha. Učinite to što prije, ako je ostavite u tepihu na duže vrijeme, bit će teže i možda neće uspjeti.

 • Evo jednostavne metode za uklanjanje žvakaće gume s tepiha.
 • Uzmite vrećicu sa zatvaračem i stavite u nju šaku leda
 • Sada stavite vrećicu direktno na mrlju žvakaće. Ostavite je tako dugo dok žvakaća ne otvrdne. Nakon što otvrdne, lakše će se ukloniti.
 • Sada upotrijebite alat za struganje i istrljajte žvakaću gumu s tepiha.
 • Nakon uklanjanja, ne želite ostavljati tepih onako kako jest jer će žvakaća ostaviti mrlju. Da biste osigurali uklanjanje mrlje, uzmite spužvicu i umočite je u tekućinu za čišćenje. Sada spužvu stavite na mrlju i nježno je protrljajte. Tako ćete osigurati da ne ostanu nikakve mrlje.
 • Uzmite čist bijeli ručnik i njime prekrijte mrlju žvakaće. Držite ga dok se sva tekućina ne upije i tepih ne osuši. Žvakaća i mrlja će nestati, a vaš će tepih biti kao nov.

Metoda br. 2 – Koristite WD-40

Za sat vremena vam stižu gosti, a odjednom ugledate žvakaću gumu zalijepljenu za vaš tepih? Definitivno nemate vremena za duže metode uklanjanja žvakaće. Što učiniti? Nema potrebe za panikom jer postoji proizvod za kućanstvo koji može dobro doći. Da, govorimo o WD-40. Korištenje WD-40 nije samo jednostavna, već i brza metoda uklanjanja žvakaće gume s tepiha. Evo što trebate učiniti kako bi vaš tepih bio bez žvakaća i mrlja i kako bi izgledao kao nov.

 1. Uzmite WD-40 i nanesite veliku količinu na žvakaću
 2. Pustite da sprej odstoji nekoliko minuta u mrlji. Nema potrebe da ga ostavite sat vremena ili duže jer djeluje odmah
 3. Uzmite turpiju za nokte i uklonite mrlju. Obavezno ribajte mrlju u istom smjeru, odaberite lijevo ili desno i nastavite brusiti u istom smjeru laganim i brzim pokretom. Nemojte biti pregrubi da ne oštetite tepih.
 4. Nastavite nanositi WD-40 dok četkate tepih četkom..

Tako ćete se riješiti mrlje od žvakaće za manje- više 10 minuta, a vaš će tepih biti čist i izgledat će svježe, a nitko neće moći reći da je na tepihu nekoliko minuta unazad bilo mrlje od žvakaće. To je najbrže i najjednostavnije rješenje za uklanjanje žvakaća s tepiha bez narušavanja teksture i osjećaja tepiha

Metoda br. 3 – Korištenje Sušila za Kosu

Evo još jedne metode uklanjanja žvakaće gume sa vašeg tepiha. Sve što trebate je sušilo za kosu koje je dostupno u svakom domu. Pročitajte dolje detaljni vodič za uklanjanje mrlja od žvakaće s tepiha sušilom za kosu. Ključno je ovdje ne čekati predugo prije nego što počnete uklanjanje mrlje – što duže ostavite bez nadzora, teže je ukloniti.

 1. Usmjerite sušilo za kosu izravno na mrlju čim je otkrijete.
 2. Svakako pazite na žvakaću jer pretjerano zagrijavanje može rastopiti vlakna tepiha
 3. Kad se žvakaća počne topiti, uzmite plastičnu vrećicu i istrljajte žvakaću gumu. Kada se otopi, lako će se zalijepiti za plastičnu vrećicu i neće je biti teško ukloniti.
 4. Nastavite tako sve dok mrlja od žvakaće gume više ne bude vidljiva.

Ovo su bili neki jednostavni načini za lako i brzo uklanjanje žvakaće gume sa vašeg tepiha. Uz ove metode, uklanjanje mrlja od žvakaće gume s tepiha više neće biti problem. Naš izbor između ove tri metode je metoda korištenja WD-40, jer nije samo brza i praktična, već i vrlo učinkovita. Ne ostavlja iza sebe nikakve mrlje. Također je brza metoda uklanjanja guma s tepiha, pa ako se požurite, uzmite bocu WD-40 i odmah poradite na mrlji. Uvijek imajte bočicu s WD-40 kod kuće jer vam ona dobro dođe u stotinama situacija u kojima ne možete pronaći izlaz.

Odricanje od odgovornosti

Pokazane i opisane upotrebe WD-40 proizvoda tvrtki WD-40 poslali su sami korisnici. Te upotrebe nisu testirane od strane tvrtke WD-40 i ne predstavljaju preporuku za korištenje od strane tvrtke WD-40. Svaki put pri korištenju WD-40 proizvoda treba koristiti zdrav razum. Uvijek slijedite upute i vodite računa o svim upozorenjima otisnutim na pakiranju.

Kontakt

Rox d.o.o. Slavonska avenija 100 10000 Zagreb

© 2020 WD-40 Company