tracking

Jednostavne upute za uklanjanje tragova s keramičkih pločica

Uklanjanje tragova s keramičkih pločica podrazumijevaju crne crte od gumenih površina koje se pojavljuju na vašim pločicama kao što su cipele sa gumenim potplatom, štikle, namještaj, ljestve, igračke itd. Svaka površina  može biti podložna tragovima i ogrebotinama. Tragovi na vašim pločicama izgledaju grozno i idu na živce. Možda vam se čini da ih je zaista teško ukloniti, no zapravo je  vrlo jednostavno ukloniti te tragove.  Donosimo vam jednostavne upute za uklanjanje tragova s keramičkih pločica koji vam mogu pomoći u uklanjanju tragova s vaših keramičkih pločica i učiniti da opet izgledaju poput novih.

Uklanjanje Tragova – Pokušajte s Gumom protiv Gume

Postoji mnogo vrsta gume i one se mogu upotrebljavati jedna protiv druge kada se radi o ouklanjanje tragova.  Evo kako  možete koristiti različite vrste gume kako biste se riješili tragova sa vaših keramičkih pločica.

Gumice za brisanje

Možete koristiti gumicu za brisanje za manje tragove. Prilično dobro rješenje za uklanjanje tragova. Čvrsto trljajte gumicom po površini dok trag ne nestane. Pobrinite se da očistite ostatke gumice pošto bi ti ostaci  također mogli ostaviti nove tragove. Postoji mnogo gumica na tržištu baš za tu namjenu. Kada birate, gledajte da nije preoštra kako ne biste brisanjem skinuli završni sloj s poda. Također ju prije korištenja testirajte na manjoj, skrivenoj površini poda kako biste se uvjerili da je prihvatljiva.

Obuća za Tenis

Gumeni potplat teniske obuće također je izvrstan za odstranjivanje tragova i izvrsno funkcionira kada se radi o većim tragovima. Gurnite ruku u tenisicu i čvrsto ribajte zahvaćeno mjesto petom tenisice . Ako se ne osjećate ugodno, ili osjećate da niste u mogućnosti primijeniti pravi pritisak, također možete trljati stavljanjem noge u tenisicu. Na taj način može vam biti ugodnije i možete primijeniti veću količinu pritiska na ogrebotinu. Trljajte kružnim pokretima.

Loptica za Tenis

Teniska loptica također se može koristiti kako biste se riješili tragova s pločica. Ovaj odstranjivač tragova preporučuje se za površine s većim tragovima. Uzmite tenisku lopticu i izrežite maleni X na njezinom vrhu. X- ić bi trebao biti veličine 1/4 loptice . Važno je ne držati lopticu u ruci dok režete kako se ne biste ozljedili.  Postavite je uz čvrstu površinu  prilikom rezanja.  Kada ste s time gotovi, umetnite držalicu od metle u rupu i počnite s ribanjem tragova.

Uklanjanje Tragova – Trikovi za brisanje

Ako gore spomenuti trikovi baš ne pomažu, evo još nekoliko koji će vam biti od pomoći .

Pasta od Sode Bikarbone

Napravite glatku smjesu/pastu miješanjem oko dvije žlice sode bikarbone i tople vode. Pazite da je pasta dovoljno čvrsta. Mekom krpom nježno utrljajte pastu na zahvaćena područja. Nakon uklanjanja tragova, upotrijebite čistu vlažnu krpu kako biste obrisali površinu i pustite da se osuši.

Pasta za zube

Također možete koristiti zubnu pastu kao sredstvo za uklanjanje tragova s vašeg poda. Nanesite malu količinu paste za zube na čistu krpu i utrljajte na zahvaćena mjesta malim, kružnim i čvrstim pokretima. Nakon toga, očistite površinu vlažnom krpom i dobro osušite površinu.

WD-40

Jedno od najlakših i najučinkovitijih rješenja za uklanjanje tragova je WD-40. Nanesite malo WD-40 na papirnati ručnik ili čistu meku tkaninu. Koristite  tkaninu kako biste utrljali sredstvo na zahvaćena područja. Nemojte biti previše oštri kod ribanja, radite to s malim, kružnim pokretima. Nakon toga, obrišite područje čistom vlažnom krpom i pustite da se osuši. WD-40 jednostavno čisti tragove i djelotvoran je način uklanjanja  tragova bez uništavanja površine poda.

Uklanjanje Tragova – Mjere Opreza

Nekoliko važnih stvari koje trebate uzeti u obzir kod gore spomenutih  savjeta za uklanjanje tragova s keramičkih pločica.

  • Prije nego počnete koristiti bilo koju od spomenutih metoda, prvo testirajte na nekoj manjoj, skrivenoj površini vašeg poda. Tako ćete biti sigurni od eventualnih šteta poput uklanjanja boje prilikom korištenja ovih sredstava za uklanjanje tragova.
  • Ako ste u nedoumici oko upotrebe bilo kojih od ovih odstranjivača tragova, nemojte se ustručavati i uvijek provjerite kod trgovca ili proizvođača kako biste bili sigurni da nećete pogriješiti. Možete zatražiti i dodatne savjete, i upozorenja te važne korake koje treba slijediti prilikom uklanjanja tragova s keramičkih pločica.

Spomenuti savjeti i trikovi za sredstva za uklanjanje ogrebotina će vam pomoći u uklanjanju ogrebotina s pločica. Kod ovih savjeta, prvo testirajte na skrivenim površinama kako biste se uvjerili da nećete izbijeliti područje ili skinuti lak s njega. Nemojte ribati prejako, jer to također može dovesti do uklanjanja boje.

Odricanje od odgovornosti

Pokazane i opisane upotrebe WD-40 proizvoda tvrtki WD-40 poslali su sami korisnici. Te upotrebe nisu testirane od strane tvrtke WD-40 i ne predstavljaju preporuku za korištenje od strane tvrtke WD-40. Svaki put pri korištenju WD-40 proizvoda treba koristiti zdrav razum. Uvijek slijedite upute i vodite računa o svim upozorenjima otisnutim na pakiranju.

Kontakt

Rox d.o.o. Slavonska avenija 100 10000 Zagreb

© 2021 WD-40 Company