tracking

Čišćenje automobila – imajte blistavo čist automobil

Svako malo ćete morati oprati vaš automobil. Važno je ukloniti blato i prljavštinu jer zbog prljavštine vaš automobil može brže korodirati. Usto, čist automobil će i sjajno izgledati! Ako želite uštedjeti na vremenu, možete koristiti autopraonicu, ali ovdje vam nudimo upute, korak po korak za Čišćenje automobila.

1. Pripremite se za pranje automobila 

Ne izlažite vaš automobil izravnoj sunčevoj svjetlosti jer prerano sušenje može ostaviti tragove na boji, a vaš će automobil postati vruć, što će dovesti do bržeg isparavanja vode nego što biste željeli! Provjerite jeste li pravilno zatvorili sve prozore i vrata kako voda ne bi ulazila u automobil. Podignite brisače s vjetrobranskog stakla. Nosite prikladnu odjeću jer će vam najvjerojatnije biti mokra od vode i sapunice. 

2. Organizirajte sve što vam je potrebno 

Trebat će vam crijevo, kanta, spužva, četka, rukavice, ručnik, sredstva za čišćenje. Za postupak pranja automobila potrebno je mnogo vode, ovisno o veličini vozila (i koliko je vozilo zaprljano). Također ćete htjeti 2 ili 3 rukavice i prikladnu četku za ribanje guma. Krpe ili ručnici od mikrovlakana korisni su za sušenje vašeg automobila. Sredstvo za pranje automobila možete kupiti u lokalnim trgovinama i slijediti preporuke proizvođača pri miješanju s vodom. 

3. Prethodno isperite automobil 

Na taj ćete način ukloniti prljavštinu iz teško dostupnih područja. Najbolje je ukloniti što više prljavštine kako se vaše rukavice za pranje ne bi previše zaprljale. Pretpranje se također preporučuje jer će pomoći pri uklanjanju prašine koja se nakuplja s cesta, cestovne soli i kukaca. Uvijek slijedite preporuke proizvođača kod pretpranja jer ćete vaš automobil trebati ostaviti nekoliko minuta da odstoji, a zatim ga isprati. WD-40  Multi-Use Product je također izvrstan za uklanjanje kukaca, prljavštine, starih naljepnica i ptičjeg izmeta te još mnogo toga! 

4. Očistite kotače 

Kotači su najčešće najprljaviji dio automobila. Koristite četku prikladnu za čišćenje kotača, a zatim upotrijebite pjenastu rukavicu za pranje. 

5. Pranje automobila 

Koristite sapunicu i oribajte površinu automobila. Obratite dodatnu pažnju na područja koja su prljavija kako biste bili sigurni da ćete imati čist automobil. Ne koristite četku za ribanje na automobilu jer ona može uzrokovati ogrebotine. Automobil dobro isperite kako biste uklonili deterdžent. Zatim ponovite postupak ako je potrebno. Ako možete, držite cijeli automobil mokrim, ako se područja počnu sušiti, mogu ostaviti vodene tragove što će otežati poliranje. 

6. Osušite automobil 

Ručnici od mikrovlakana su sjajni jer dobro upijaju vodu. Možda ćete trebati upotrijebiti nekoliko ručnika. U potpunosti obrišite automobil tako da na njemu ne ostane vode jer to može uzrokovati hrđu. Kad se automobil osuši, upotrijebite automobilski vosak za poliranje. Upotrijebite WD-40 Multi-Use Product za podmazivanje i zaštitu dijelova koji 

s vremenom mogu zahrđati. WD-40 također možete koristiti za uklanjanje tragova i sitnih ogrebotina. 

Odricanje od odgovornosti

Pokazane i opisane upotrebe WD-40 proizvoda tvrtki WD-40 poslali su sami korisnici. Te upotrebe nisu testirane od strane tvrtke WD-40 i ne predstavljaju preporuku za korištenje od strane tvrtke WD-40. Svaki put pri korištenju WD-40 proizvoda treba koristiti zdrav razum. Uvijek slijedite upute i vodite računa o svim upozorenjima otisnutim na pakiranju.

Kontakt

Rox d.o.o. Slavonska avenija 100 10000 Zagreb

© 2020 WD-40 Company