tracking

6 najboljih načina za ukloniti mrlje od kave

Često se nadjemo u situaciji da razmišljamo kako ukloniti mrlje od kave s omiljene košulje ili posteljine. Mrlje izazvane kavom visoko su na popisu najgorih. Iznenadit ćete se kad saznate da je vrlo lako odstraniti mrlje od kave s bilo koje tkanine. Najbolji dio je, međutim, što se svi načini na našem popisu mogu jednostavno obaviti pomoću sastojaka dostupnih u većini domova.

Dakle, nemojmo više ignorirati mrlje od kave i učinimo nešto po tom pitanju. Evo 6 najučinkovitijih metoda za uklanjanje mrlja od kave.

6 najboljih načina za ukloniti mrlje od kave

Kako ukloniti mrlje od kave pomoću sastojaka koje imaš doma

1. Soda bikarbona

Tko bi pomislio da će tapkanje mrlje vodom i potom premazivanje sodom bikarbonom imati učinak kao da mrlje nije ni nilo? Iako ovo radi, predlažemo da mrlju prvo očistite s malo deterdženta, a zatim dodate sodu bikarbonu na to područje nakon što se osuši.

2. Mineralna voda

Znamo da je mineralna voda prilično učinkovita protiv masnih mrlja, ali uzmite našu riječ za to, također može lako ukloniti mrlje od kave. Sve što trebate učiniti je premazati mrlju s malo vode, zatim dodati malo soli i na kraju sve posuti sa mineralnom vodom.

3. Ocat

Da, ocat će također savršeno funkcionirati! Ovdje ćete morati isprati komad tkanine s malo hladne vode, a zatim jednostavno nanijeti ocat na zahvaćeno područje. Sada, sve što ćete morati učiniti je pustiti perilicu rublja da napravi ostatak magije.

4. Deterdžent za rublje ili za posuđe

Ljudi su se zakleli da ovaj trik djeluje na mrlje od kave, ali su i ostali razočarani rezultatima. Trik za oba ova svakodnevna predmeta je njihovo korištenje čim se pojave mrlje od kave. Također možete pokušati namakati tkaninu u hladnoj vodi oko 3 do 5 minuta, a zatim istrljati mrlju. Ako to ne uspije, možete potopiti tkaninu u toplu vodu na oko 15 minuta prije nego što je istrljate.

5. Ukloniti mrlje od kave pomoću WD-40

Iako ovaj čarobni proizvod možda nemate kod kuće, on je lako dostupan na svim uobičajenim prodajnim mjestima, pa i u trgovinama namirnica. Zašto biste ovo upotrijebili a sve druge alternative već imate kod kuće? Pa, ne samo da će WD-40 pomoći s posteljinom ili odjećom, već također može ukloniti mrlje od kave s različitih površina poput pločica, kože i tepiha. Obavezno testirajte na skrivenom mjestu prije upotrebe ovog proizvoda na bilo kojem materijalu, posebno odjeći i tepisima. Ovaj proizvod možda nije prikladan za sve materijale.

Bez obzira koji od ovih 6 trikova koristili, uvijek trebate zapamtiti – što brže reagirate, lakše će biti ukloniti mrlje od kave.

Odricanje od odgovornosti

Pokazane i opisane upotrebe WD-40 proizvoda tvrtki WD-40 poslali su sami korisnici. Te upotrebe nisu testirane od strane tvrtke WD-40 i ne predstavljaju preporuku za korištenje od strane tvrtke WD-40. Svaki put pri korištenju WD-40 proizvoda treba koristiti zdrav razum. Uvijek slijedite upute i vodite računa o svim upozorenjima otisnutim na pakiranju.

Kontakt

Rox d.o.o. Slavonska avenija 100 10000 Zagreb

© 2020 WD-40 Company