tracking

Kako ukloniti ostatke ljepljive trake?

Poznato je da su ljepljive trake vrlo snažna ljepila – što je i dobro i loše. Kad god se selotejp ukloni, definitivno ćete završiti s ljepljivim i nepopustljivim ostacima. Srećom postoje neki trikovi koji vam pomažu s relativno lakoćom prevladati ovaj problem.

Ako želite naučiti kako ukloniti ostatke ljepljive trake s bilo koje površine, trebali biste pročitati dalje kako biste saznali o najučinkovitijim metodama. Evo ih:

1. Čišćenje alkoholom

Korak 1: Stružeći ostatke oštricom

Za ovaj posao noževi za maslac idealan su alat, ali brijač ili nož također mogu dobro doći. Držite ove oštrice ravno na predviđenoj površini i počnite lagano strugati.

Korak 2: Namočite alkohol za trljanje u mekanu krpu

Umočite čistu krpu u izopropil koji je dostupan u većini ljekarni ili medicinskih trgovina. Nakon što se krpa navlaži, možete je trljati po površini dok ne vidite kako ljepilo odlazi. Iste ćete rezultate vidjeti i ako koristite sredstvo za uklanjanje laka za nokte ili aceton, ali poznato je da oba stvarno oštećuju obojene površine.

Korak 3: Ribajte površinu toplom vodom i sapunom

Na kraju, morat ćete umiješati otprilike žlicu željenog deterdženta u otprilike 2 šalice vode, a zatim miješati dok ne vidite mjehuriće. Kada se to dogodi, možete umočiti krpu u smjesu i zatim pročišćavati na predviđenom području. Kad završite, ustanovite da površina više nije skliska ili ljepljiva na dodir.

2. Uklanjanje ljepljive trake

Korak 1: Zagrijavanje ostataka za brzo uklanjanje

Opremite se sušilom za kosu i usmjerite njegovu glavu prema tvrdokornim ostacima. To će omekšati i popustiti ljepilo. Nakon otprilike minute otkrit ćete da je omekšano u tren oka. Sada počnite pažljivo strugati nožem tvrdoglavu pušku.

Korak 2: Obradite metalne površine WD-40

WD-40 možete pronaći u većini prodavaonica kućnih potrepština. Nakon što kupite proizvod, počnite ga prskati izravno na nakupine tvrdoglavih ostataka. Također možete koristiti frotir i namočiti WD-40 za trljanje manjih mrlja.

Ostavite WD-40 oko minutu, a zatim ga isperite s vodom i sapunom. Otkrit ćete da je WD-40 savršen za automobile, ali pročitajte upute kako biste saznali o ostalim površinama.

Korak 3: Za čišćenje koristite pjeskarenje ili pritisak vode

Prije nego što krenemo u detalje, ova se posebna strategija može koristiti samo ako se radi o betonu, cigli ili kamenim formacija. Ako ovdje želite ukloniti ostatke ljepljive trake, usmjerite pristisak vode visoko i kratko uključite i isključite dok ostaci ne nestanu.

 

Sada znate kako uspješno ukloniti ostatke ljepljive trake.

Odricanje od odgovornosti

Pokazane i opisane upotrebe WD-40 proizvoda tvrtki WD-40 poslali su sami korisnici. Te upotrebe nisu testirane od strane tvrtke WD-40 i ne predstavljaju preporuku za korištenje od strane tvrtke WD-40. Svaki put pri korištenju WD-40 proizvoda treba koristiti zdrav razum. Uvijek slijedite upute i vodite računa o svim upozorenjima otisnutim na pakiranju.

Kontakt

Rox d.o.o. Slavonska avenija 100 10000 Zagreb

© 2021 WD-40 Company