tracking

O nama

Povijest

O namaMnogi ga smataju brojem 1 za rješavanje problema: WD-40 višenamjenski proizvod ostaje jedan od najbrže prepoznatljivih svjetskih brendova, kojeg koriste kućanstva, obrti i profesionalci u čitavom svijetu.

WD-40 su prije više od 60 godina izumili 3 zaposlenika tvrtke Rocket Chemical Company. U malom laboratoriju u San Diegu u Kaliforniji, pokušali su stvoriti liniju rastvarača i odmašćivača koji sprječavaju hrđu za upotrebu u zrakoplovnoj industriji.

Vođa tima bio je kemičar Norm Larsen, koji je za NASA-u tražio otopinu za istiskivanje vlage i zaštitu svemirske rakete Atlas od hrđe i korozije. Larsenu i njegovom timu trebalo je 40 pokušaja da dobiju svjetski slavnu formulu, te je tako proizvod i dobio ime WD-40.

Poslije nekog vremena saznalo se da zaposlenici proizvod nose kući i pronalaze još više svakodnevnih upotreba. To je Larsena navelo na eksperiment stavljanja WD-40 višenamjenskog proizvoda u aerosol limenke zbog lakše upotrebe, a prva limenka prodana je u trgovini 1958.

U dvije godine tvrtka se udvostručila u veličini, i 1969. the Rocket Chemical Company je preimenovana u svoj jedini proizvod, WD-40.

Tijekom godina, tisuće korisnika pisali su tvrtki WD-40, dijeljeći svoje jedinstvene (a ponekad jednostavno čudne) upotrebe proizvoda. Neke od najzanimljivijih priča uključuju vozača autobusa u Aziji koji je pomoću WD-40 uklonio pitona zavučenog ispod busa. U drugoj su policajci upotrijebili WD-40 da izvuku provalnika koji se zaglavio u klimatizacijskoj cijevi.

Formula je pažljivo čuvana tajna, kakva ostaje i danas kao i kad je izvorno izumljena, a nove upotrebe za slavnu plavo-žutu limenku pronalaze se svaki dan.

Naši brendovi

Kao dodatak slavnoj plavo – žutoj limenci, tvrtka WD-40 sada nudi široki asortiman proizvoda koji obuhvaćaju specijalno održavanje i čišćenje za sve vrste industrijskih i kućnih korisnika, entuzijasta i hobista.

WD-40 Specialist linija je specijaliziranih proizvoda profesionalne razine formuliranih za zahtjevne radne zadatke za uradi sam entuzijaste, obrtnike i industrijske korisnike.

WD-40 BIKE najnovija je linija proizvoda pod markom WD-40, koja pruža rješenja za održavanje cijelog bicikla, pomažući poboljšanju biciklističke performanse.

Dakle, bez obzira je li u pitanju uklanjanje bojice sa zidova, održavanje strojeva ili bicikla u vrhunskom stanju, WD-40 je koristan kao što je i uvijek bio, ostajući rješenje br.1 za završetak bilo kojeg posla.

Bez obzira na problem, WD-40 pobrinut će se za to!

Kontakt

Rox d.o.o. Slavonska avenija 100 10000 Zagreb

© 2021 WD-40 Company